Home Merken Jaegher fietsen

Jaegher fietsen

Door Slim Abid
Jaegher fietsen merk informatie

Jaegher fietsen

  • Opgericht: 1934
  • Land: Belgiรซ
  • Assortiment: Custom racefietsen en gravelbikes, voornamelijk in roestvrij staal
  • Prijssegment: Hogere prijsklasse (vanaf โ‚ฌ5.750 voor een frameset, tot meer dan โ‚ฌ13.000 voor volledige builds)
  • Reputatie: Hoogwaardig Belgisch merk, geroemd om vakmanschap en op maat gemaakte fietsen voor veeleisende rijders
  • Uitstraling: Tijdloos, elegant en op maat gemaakt met de nadruk op esthetiek en prestaties
  • Algemene kwaliteit: Uitzonderlijk, met handgemaakte frames die zorgen voor perfecte balans tussen comfort, prestaties en duurzaamheid
  • Levensduur: Zeer hoog, dankzij het gebruik van roestvrij staal, wat zowel duurzaam als weersbestendig is
  • Klantendienst: Persoonlijke begeleiding door experts tijdens het volledige bouwproces, met aandacht voor de voorkeuren van de klant
  • Dienst na verkoop: Uitstekend, met focus op maatwerk en klanttevredenheid, inclusief langdurige ondersteuning en onderhoud

Wie of wat is Jaegher ?

Jaegher is een Belgisch fietsmerk, opgericht in 1934, dat bekend staat om zijn handgemaakte, op maat gemaakte race- en gravelbikes. Het merk is diep geworteld in de Vlaamse fietstraditie en heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd, mede dankzij samenwerkingen met bekende wielrenners zoals Eddy Merckx en Tim Merlier.

Jaegher werkt vanuit een atelier in Vlaanderen, waar elk frame met de hand wordt vervaardigd. Ze maken gebruik van roestvrij staal als basis voor hun fietsen, wat zorgt voor duurzaamheid, comfort en uitstekende prestaties. Dit maakt Jaegher een geliefd merk onder serieuze wielerliefhebbers die op zoek zijn naar kwaliteit en een persoonlijke benadering.

Wat maakt Jaegher fietsen goed of uniek?

Hun unieke verkoopargument (USP) ligt in de combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie. Elk frame is volledig op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen van de klant, zowel qua geometrie als esthetiek. Dit maatwerk gaat verder dan standaard maten zoals S, M, of L; elke fiets wordt letterlijk gebouwd volgens de exacte lichaamsmaten en rijstijl van de klant.

Daarnaast biedt Jaegher meer dan 250 kleurmogelijkheden en innovatieve laktechnieken, wat hun fietsen niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk maakt. Het gebruik van roestvrij staal, een materiaal dat zeldzaam is in de wereld van high-performance fietsen, geeft hun modellen een lange levensduur en uitstekende rijervaring. Hierdoor onderscheiden ze zich duidelijk van andere merken die vaak kiezen voor aluminium of carbon frames.

Prijs van Jaegher fietsen?

Qua prijssegment bevindt Jaegher zich in het hogere segment van de markt. Een frameset begint rond de โ‚ฌ5.750, en volledig opgebouwde fietsen kunnen oplopen tot boven de โ‚ฌ13.000, afhankelijk van de gekozen onderdelen en personalisatie. Deze prijs weerspiegelt de exclusiviteit, vakmanschap en het maatwerk dat in elke fiets gaat. De klant krijgt niet alleen een fiets, maar een persoonlijk, op maat gemaakt product dat specifiek is afgestemd op zijn of haar behoeften.

Jaegher richt zich met name op gepassioneerde fietsers, zoals gravelrijders en langeafstandswielrenners die zowel comfort als prestaties eisen. Hun fietsen zijn populair onder ervaren wielrenners en elite atleten die op zoek zijn naar een fiets die hen perfect past, niet alleen in afmetingen maar ook in rijstijl. Dit maakt hun doelgroep veeleisende rijders die bereid zijn te investeren in een premium, op maat gemaakte fiets die niet alleen functioneel is, maar ook een weerspiegeling is van hun persoonlijke stijl en voorkeuren.

Jaegher fietsen van 2025

 

Onze artikels over Jaegher

Jaegher geschiedenis

Jaegher is een Belgisch fietsmerk, opgericht in 1934 door de familie Jaegher in Vlaanderen. Het bedrijf is altijd trouw gebleven aan de kernprincipes van traditioneel vakmanschap, waarbij handgemaakte stalen fietsen centraal staan. Door de decennia heen heeft Jaegher zich ontwikkeld van een lokaal ambachtelijk merk tot een internationaal gerespecteerde naam in de wielerwereld. Ze hebben samengewerkt met legendarische rijders zoals Eddy Merckx, en hun fietsen worden tegenwoordig gereden door elite atleten, waaronder Tim Merlier en tegenwoordig ook Tom Boonen.

Jaegher heeft door de jaren heen steeds meer innovatie omarmd, zoals de introductie van roestvrijstalen frames die bekend staan om hun duurzaamheid, comfort en prestaties. Hun focus ligt op maatwerk: elke fiets is uniek en wordt volledig aangepast aan de lichaamsafmetingen en voorkeuren van de klant. Dit ethos van op maat gemaakte fietsen heeft ervoor gezorgd dat Jaegher een nichemarkt bedient van serieuze, veeleisende wielrenners.

Tijdslijn van Jaegher

  • 1934: Oprichting van Jaegher door de familie Jaegher in Flanders, Belgiรซ.
  • 1960-1970: Samenwerking met wielerlegendes zoals Eddy Merckx, wat het merk internationaal aanzien geeft.
  • 1990s: Verdere ontwikkeling van hun handgemaakte stalen fietsen, met een focus op maatwerk.
  • 2010s: Introductie van roestvrijstalen frames die opvallen door duurzaamheid en prestaties.
  • 2020: Jaegher blijft innoveren met de introductie van geavanceerde onderdelen zoals het Classified Powershift-systeem.
  • 2024: Lancering van de Ascender Phoenix, een op maat gemaakte roestvrijstalen racefiets met 3D-geprinte componenten en AI-ontwerpen.

Nieuws over Jaegher in 2024

In 2024 introduceerde Jaegher een van hun meest geavanceerde modellen tot nu toe: de Ascender Phoenix. Deze racefiets combineert het klassieke ambacht van stalen framebouw met de nieuwste technologieรซn zoals 3D-geprinte onderdelen en AI-geoptimaliseerde ontwerpen.

De Ascender Phoenix heeft een frame van roestvrij staal, met speciaal 3D-geprinte onderdelen zoals de balhoofdbuis en het zitklemcluster. Deze innovatie geeft de fiets een organisch ontwerp dat lijkt op moderne carbonframes, maar met de duurzaamheid en comfort van staal.

Dit model wordt gepositioneerd in het hoogste segment, met prijzen die beginnen bij โ‚ฌ6.950 voor een frameset, en oplopen tot โ‚ฌ13.590 voor volledig gebouwde fietsen met high-end componenten. Deze fiets werd onthuld tijdens de Velofollies beurs en markeert een nieuwe stap in de integratie van technologie en traditioneel vakmanschap binnen de fietsindustrie.

Jaegher contact en garantie

Jaegher biedt een garantie van vier jaar op al hun frames en laswerk. Deze garantie dekt eventuele fabricagefouten en zorgt ervoor dat klanten met vertrouwen kunnen rijden. De garantie is specifiek gericht op het frame, terwijl andere componenten afhankelijk zijn van hun individuele leveranciers.

Belangrijk is dat, hoewel Jaegher deze lange garantie biedt, ze ook benadrukken dat met het juiste onderhoud een stalen frame van Jaegher levenslang mee kan gaan. Onderhoud is cruciaal voor het behoud van de kwaliteit en prestaties van de fiets, en Jaegher biedt ook รฉรฉn jaar gratis onderhoud aan, met twee volledige onderhoudsbeurten gedurende die periode.

De garantie vervalt echter als de fiets op een ongepaste manier wordt gebruikt of niet wordt onderhouden volgens de richtlijnen.

Wat betreft retourzendingen, moet de klant toestemming krijgen van Jaegher voordat een product wordt geretourneerd. Het product moet in de originele verpakking worden geretourneerd en de klant draagt de kosten voor de verzending. Dit wordt allemaal in overweging genomen om ervoor te zorgen dat klanten een eerlijke en transparante service krijgenโ€‹.

Voor contact met Jaegher kun je terecht op verschillende kanalen. Hun hoofdkantoor en atelier bevinden zich in Gent, Belgiรซ. Voor directe vragen kunnen klanten contact opnemen via het e-mailadres ateliers@jaegher.com of telefonisch op +32 468 19 87 58. Jaegher is ook actief op social media, waaronder Instagram (@jaegher_bicycles) en Facebook (@Jaegher) waar je updates over hun nieuwste modellen en evenementen kunt volgen