Home Merken Leader 96

Leader 96

Door Slim Abid
Leader 96 fietsen merk informatie

Leader 96 fietsen

  • Opgericht: 1996
  • Land: Bulgarije
  • Assortiment: E-MTB’s, e-trekking fietsen, e-stadsfietsen, e-gravel fietsen en e-vouwfietsen
  • Prijssegment: Middel tot hogere prijsklasse
  • Reputatie: Sterk Europees merk bekend om zijn hoge kwaliteit en innovatieve e-bikes
  • Uitstraling: Modern en duurzaam, met een focus op kwaliteit en klanttevredenheid
  • Algemene kwaliteit: Zeer hoog, met strikte kwaliteitscontroles en professionele ontwerpen
  • Levensduur: Hoog, met gebruik van duurzame materialen en geavanceerde productietechnieken
  • Klantendienst: Toegewijd, met volledige ondersteuning voor OEM-projecten en klantgerichtheid
  • Dienst na verkoop: Uitstekend, met een focus op klanttevredenheid en langdurige ondersteuning

Wie of wat is Leader 96 ?

Leader 96 is een Bulgaars bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van elektrische fietsen. Het bedrijf werd opgericht in 1996 en heeft zijn hoofdkantoor in Plovdiv, Bulgarije. Leader 96 begon als een handelsonderneming in fietsen en opende in 2001 zijn eerste productiefaciliteit.

In de loop der jaren heeft het bedrijf meerdere mijlpalen bereikt, waaronder de productie van hun eerste e-bike in 2011. Het bedrijf heeft sindsdien geรฏnvesteerd in geavanceerde productietechnologieรซn en faciliteiten, zoals een moderne fabriek geopend in 2017 en een uitgebreide productielijn die geautomatiseerde productieprocessen omvat.

Wat maakt Leader 96 goed of uniek?

Wat Leader 96 goed maakt, is hun strikte kwaliteitscontrole en toewijding aan innovatie. Ze beschikken over een professioneel ontwerpteam dat zorgt voor geavanceerde en efficiรซnte fietsmodellen.

Elke fase van het productieproces, van materiaalkeuze tot de eindmontage, wordt streng gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de fietsen aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Daarnaast staat Leader 96 bekend om zijn klantgerichte benadering, waarbij ze uitgebreide ondersteuning en maatwerkoplossingen bieden voor OEM-projecten.

Leader 96 produceert een breed scala aan e-bikes, waaronder e-MTB’s (elektrische mountainbikes), e-trekking fietsen, e-stadsfietsen, e-gravel fietsen en e-vouwfietsen. Deze categorieรซn dekken een breed spectrum aan gebruikssituaties, van stedelijke woon-werkverkeer tot off-road avonturen en langeafstandsfietstochten.

Leader 96 fietsen van 2025

 

Onze artikels over Leader 96

Leader 96 geschiedenis

Leader 96 werd opgericht in 1996 in Plovdiv, Bulgarije, als een handelsonderneming in fietsen. In 2001 openden ze hun eerste productiefaciliteit in Plovdiv, waarmee ze de productie van fietsen begonnen. Het bedrijf breidde zich snel uit en investeerde in 2008 in een nieuwe productiefaciliteit in Rogosh, Bulgarije.

In 2011 produceerde Leader 96 zijn eerste elektrische fiets, wat hen de eerste Bulgaarse fabrikant van e-bikes maakte. Dit werd gevolgd door de overname van TRETWERK GmbH in Duitsland in 2012 en de oprichting van het ORYX-merk voor mountainbikes in 2015. In 2017 openden ze een nieuwe, moderne fabriek met de nieuwste technologieรซn.

KJK Capital verwierf in 2016 een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat in 2022 weer werd overgenomen door The Rohatyn Group (TRG). Gedurende deze periode heeft Leader 96 aanzienlijke investeringen gedaan in productielijnen, een poedercoatingwerkplaats en een groot magazijn.

Tijdslijn van Leader 96

  • 1996: Oprichting van Leader 96 als fiets handelsonderneming.
  • 2001: Opening van de eerste productiefaciliteit in Plovdiv, Bulgarije.
  • 2008: Investering in een nieuwe productiefaciliteit in Rogosh, Bulgarije.
  • 2011: Productie van de eerste elektrische fiets door Leader 96.
  • 2012: Overname van TRETWERK GmbH in Duitsland.
  • 2015: Lancering van het ORYX-merk voor mountainbikes.
  • 2016: KJK Capital verwerft 60% van de aandelen in Leader 96.
  • 2017: Opening van een nieuwe fabriek met de nieuwste machines en technologieรซn.
  • 2019: Overname van het Duitse merk Panther.
  • 2020: Investeringen in nieuwe automatische productielijnen en een poedercoatingwerkplaats.
  • 2021: Rebranding van Leader 96 als toonaangevende OEM-partner voor e-bike productie in Europa.
  • 2022: Overname van 53% van de aandelen door The Rohatyn Group (TRG).
  • 2023: Opening van een nieuwe e-bike fabriek door dochteronderneming E-Velox in de Trakia Economische Zone bij Plovdiv.

Nieuws of Leader 96 in 2025

In 2024 blijft Leader 96 zijn positie in de markt versterken door deelname aan evenementen en samenwerkingen. Zo heeft het bedrijf fietsen gesponsord tijdens het Internationale Schaakfestival in Plovdiv in mei 2024.

Daarnaast heeft Leader 96 met succes deelgenomen aan de Liebherr Business Run in 2023, waar het team zich onderscheidde in een estafetteloop met deelname van multinationale bedrijven uit Plovdiv en omgeving.

Leader 96 blijft ook investeren in infrastructuur, zoals blijkt uit de voltooiing van een belangrijke infrastructuurovereenkomst in januari 2023 voor de bouw van een nieuwe e-bike fabriek.

Leader 96 contact en garantie

Leader 96 biedt garantie op hun e-bikes, hoewel de specifieke details van de garantievoorwaarden niet direct op hun website vermeld staan. Over het algemeen dekt de garantie defecten in materialen en vakmanschap onder normaal gebruik en onderhoud. De duur van de garantie kan variรซren afhankelijk van het model en de specifieke onderdelen van de fiets. Voor gedetailleerde garantievoorwaarden wordt aanbevolen contact op te nemen met de klantenservice van Leader 96 of de officiรซle documentatie bij aankoop te raadplegenโ€‹.

Contactinformatie van Leader 96

Leader 96 is bereikbaar via verschillende kanalen:

Voor directe vragen en ondersteuning kun je hen ook bereiken via e-mail of telefoon. Deze contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina van hun website.